Sogneaften om Caminovandring

Sogneaften med fortælling og billeder - onsdag 6. marts kl. 19.30

i Falslev-Vindblæs Sognehus, Norupvej 6, 9550 Mariager

(ved Falslev Kirke)

Denne aften skal vi opleve en levende fortælling med billeder – om en vandring på Caminoen, fortalt af to ”lokale”. Ordet camino er spansk og betyder ”sti” eller ”vej”. Ofte bruges det i bestemt form – Caminoen – om den verdenskendte pilgrimsrute, som fører til apostlen Jakobs grav i den vestspanske by Santiago de Compostela. Man kan begynde vandringen flere forskellige steder, men alle ender ved katedralen i Santiago, som netop betyder "Sankt Jakob."

Denne aften i Sognehuset skal vi høre om – og se billeder fra – den caminovandring, som Renatha Wickberg fra Falslev og hendes datter, Rikke Visby Wickberg, har foretaget sammen. Rikke er sognepræst ved Durup, Binderup og Kongens Tisted kirker – og hun har lavet en billedserie fra turen, med 168 billeder. Mor og datter gik fra St. Jean i Sydfrankrig til Santiago og de gik i 42 dage. Det blev til næsten 1000 km pilgrimstur til St. Jakobs grav, inden de to gik ud til kysten for at finde en muslingeskal. Skallen fra en bestemt kammusling kaldes også for Ibs-skal, til minde om apostlen Jakob og som tegn på camino-vandringen til hans grav.

Ved sogneaftenen vil Renatha og Rikke vise billeder og bl.a. fortælle om praktiske ting: Hvordan sover man, går man i sko eller støvler, hvor meget træner man osv.? Det hele krydres med egne oplevelser og indtryk fra turen. Alle er hjerteligt velkomne – også til det fælles kaffebord – og det er gratis at deltage.

Klik her eller på billedet for at se plakat for arrangementet!

Konfirmanderne fra Vindblæs har lavet smukke collage ikoner

Tirsdag d. 11. december 2018 havde Sognepræst Cicilie Poulsen og de kommende konfirmander fra Vindblæs Kirke besøg af Kathrine van Godt Kjærsgaard, der underviste konfirmanderne i at lave collage ikoner.

Det kom der nogle rigtig smukke collage ikoner ud af.

Er I interesseret i at vide mere om Kathrines arbejde, kan I gå ind på hende hjemmeside her

Collage ikonerne kan ses i Vindblæs Kirke frem til d. 28. april 2019, hvor de kommende konfirmander får dem med hjem, efter konfirmationen.

Klik på billederne for at se dem i stor størrelse.